تصادف مرگبار پراید و پیکان وانت در بردسکن ۳ کشته برجای گذاشت (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ورود سامانه بارشی به کشور طی امشب (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تصادف مرگبار در محور بردسکن - خلیل آباد با سه قربانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) داروخانه‌ها با ۱۴۰۰ میلیارد چک برگشتی در آستانه ورشکستگی هستند پهبادهای آتش نشان جان ۶ نفر را از مرگ حتمی نجات دادند+تصاویر حساب مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد از یک تا ۳ میلیون تومان شارژ شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) معلمان آزاد با چه شرایطی می‌توانند در مدارس غیردولتی درس بدهند؟ زنگ خطر افزایش آلزایمر و زوال عقل در ایران به صدا درآمد طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری روی میز کمیسیون اجتماعی مجلس سیل ارتباط سبزوار با مرکز بخش "روداب" را قطع کرد (۲۱ اردیبهشت) جزییات کمتر شنیده شده پرونده یسنا از زبان خبرنگاری که گم شدن او را رسانه‌ای کرد نجات رانندگان نیسان و وانت از درون سیلاب توسط آتش نشانان (۲۱ اردیبهشت) ممنوعیت‌های دارویی سفر حج اعلام شد رییس سازمان نظام پزشکی مشهد: متوسط رشد تعرفه سالانه در حدود ۲۱ درصد است و نرخ تورم ۵۰ درصد آیا مدارس مشهد فردا (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا مدارس تهران فردا (شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است؟
سرخط خبرها

توجه به سلامت روان و تغذیه دو عامل کلیدی برای کاهش علائم یائسگی

  • کد خبر: ۲۲۲۳۱۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۸
توجه به سلامت روان و تغذیه دو عامل کلیدی برای کاهش علائم یائسگی
زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

به گزارش شهرآرانیوز، مریم میرمبیگی کارشناس سلامت روان با اشاره به دوران یائسگی به عنوان یک روند طبیعی برای بانوان گفت: یائسگی در زنان یک اختلال یا بیماری نیست، بلکه یک روند طبیعی بدن است که همه زنان با آن مواجه هستند، اما تجربه و شدت علایم آن در همه زنان یکسان نیست و ممکن است برخی با علائم جسمانی سخت یا تغییرات هورمونی مواجه شوند و برخی خیلی از علایم آن را تجربه نکنند.

طبق تحقیقاتی که انجام شده حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد خانم‌ها در این دوران دچار اختلال‌های روانی خواهند شد و تغییرات جسمی و روحی در این دوران بسیار طبیعی است که می‌توان با انجام فعالیت‌هایی این علائم را کاهش داد.

عوارض روحی و جسمی شایع در یائسگی

بر اساس گفته‌های این کارشناس، اختلال در حافظه، احساس سردی و گرمی شدید، مشکل در کارکرد‌های جسمانی و جنسی هم در کنار گرگرفتگی که به عنوان یکی از شایع‌ترین علائم جسمانی است، دیده می‌شود. همچنین به دنبال بروز یکسری علائم مثل افسردگی و اضطراب ناشی از این تفکر که وارد پروسه پیری شده‌ام، حساسیت افراطی به ظاهر خود پیدا می‌کنند. شایع‌ترین عوارض روحی و روانی دوران یائسگی کم کاری اجتماعی است و برخی از زنان خیلی تمایل ندارند که در جمع‌ها و فضای اجتماعی حاضر شوند.

به اعتقاد محققان حوزه بهداشت و روان، تجربه بیماری‌های جسمانی در این دوره می‌تواند فرد را مستعد اختلالات روانی کند. طبق آخرین نسخه مرجع روان‌شناسی انجمن روان پزشکی آمریکا و تحقیقات انجام شده، زنانی که در دوره نوجوانی، جوانی و یا در دوره pms اختلالات خلقی بیشتری را نسبت به سایرین تجربه می‌کنند، مستعد این اختلال‌ها و علایم با شدت بیشتری در دوران یائسگی هستند.

همچنین بانوانی که دچار افسردگی زایمان می‌شوند و یا زنانی که اختلال شخصیتی مرزی دارند به خاطر تغییرات هورمونی در زمان یائسگی بیشتر مستعد افسردگی و اختلالات روانی می‌شوند.

در یائسگی به خاطر تغییرات هورمونی چربی زیر پوست زیاد می‌شود، وقتی سن خانم‌ها بالا می‌رود اگر ورزش نکنند و سبک تغذیه‌ی سالم را رعایت نکنند اکثرا مستعد چاقی‌های شکمی و پایین تنه هستند.

مشکل در خواب که بسیار شایع است و اکثر زنان در این دوره خواب‌های کوتاه مدت و یا بی کیفیت دارند.

مشکل در تمرکز و اختلال در حافظه از دیگر علائم است.

به دلیل کاهش سطح استروژن و کلسیم در بدن، بیشتر بانوان مستعد پوکی استخوان می‌شوند.

به توصیه مریم میرمبیگی کارشناس سلامت روان، توجه به سلامت روان باید در دستور کار زنان قرار بگیرد و بی توجه از کنار مشکلات روحی و جسمی خود عبور نکنند چرا که در این صورت دچار مشکلات بزرگتری خواهند شد.

مقابله با گر گرفتگی و علائم آن

این کارشناس سلامت در خصوص گر گرفتگی که مشکل شایع این دوران است، گفت: گر گرفتگی درمان قطعی و دارویی ندارد. معمولا این گر گرفتگی از گردن به بالاست و سر و صورت اکثرا برافروخته است. این یک پروسه تدریجی است و فقط تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که با دارو‌هایی که پایه گیاهی دارد، علائم گُرگرفتگی را کاهش داد. معمولا خانم‌ها وقتی یائسه می‌شوند، بسته به شرایط فردی ممکن است این علایم را از شش ماه تا دو سال داشته باشند و ممکن است هیچ کدام از این علایم را تجربه نکنند. بهترین کار برای کنار آمدن با یک پروسه طبیعی بدن و زندگی، پذیرفتن آن است. اینکه بپذیریم وارد یک مرحله جدیدی از زندگی شده‌ایم و برای اینکه بخواهیم این مرحله را سپری کنیم، باید اقداماتی که موثر هستند را انجام دهیم.

منبع: جهان بانو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->